פרופ' מוטי גרליץ - סגל אקדמי בכיר במיקרוביולוגיה ואימונולוגיה קלינית
תחומי מחקר:
בימים כתיקונם, מעבדתי עוסקת בחקר מערכת החיסון. באופן יותר פרטני, מחקריי עוסקים בקשר שבין תהליכי מוות תאי ושפעול מערכת החיסון במצבים של דלקת סטרילית, דלקת כתוצאה מחוללי מחלות (חיידקים, ווירוסים ופרזיטים) מצבים פתולוגים כגון מחלות המטולוגיות וסרטן. אני מתמקד בתהליכי המוות התאי שיוצרים דלקת, ואת ההשלכות החיסוניות שלהן לשיפור הטיפולים במחלות אנושיות. באופן ספציפי יותר, אני מתמקד בלימוד המנגנונים של נקרופטוזיס ופירופטוזיס כדי לרתום בסופו של דבר את הידע הזה כדי להילחם בסרטן ולשפר את בריאותם של חולי מחלות זיהומיות ודלקתיות.
בשנה האחרונה, מאז הופעתה של COVID-19, הנגרמת על ידי SARS-CoV-2, הייתי מעורב מאוד בחקר Covid-19, מה שכבר הוביל לשלושה פרסומים בנושא. בתחילת המגיפה, על מנת להבין טוב יותר את התגובה החיסונית, הובלתי את אחד המחקרים הסרולוגיים הראשונים בעולם, אשר כלל פיתוח בדיקה חדשה אשר שימשה בתחילת המגיפה את בית חולים לקורונה (השרון) ואת צה"ל. תוצאות המחקר בשיתוף בית חולים השרון, אשר מראה את הקינטיקה של ייצור הנוגדנים בחולים השונים, התפרסם ב Scientific Reports.
בנוסף לפעילות המחקרית ועל בסיס הידע שצברתי במהלך השנה, הובלתי ביחד עם פרופ' אריאל מוניץ את ההקמה של מעבדת הבדיקות לקורונה הגדולה בדרום. תוך ארבעה שבועות בלבד, הצלחנו להקים מעבדה אשר מסוגלת לבצע כ-20,000 בדיקות יומיות. בעזרת מעבדה זו ניתרנו את התפשטות המוטציה הבריטית B.1.1.7 ותוכנית משרד הבריאות להגנה ממוקדת על בתי האבות ותוכנית החיסונים הישראלית. תוצאות מחקר זה פורסמו לאחרונה ב- Cell Report Medicine.
כיום אנו ממשיכים לשפר את הבדיקות הסרולוגית על מנת שנוכל למדוד באופן ספציפי את כל תת-הסוגים של נוגדנים לאנטיגנים שונים בדוגמה אחת, על מנת לייצר מערכת מהירה וחסכונית תוך שמירה על רגישות וספציפיות גבוהות. יתר על כן, בימים אלו אנו חוקרים את בשיתוף עם בית החולים שניידר את יעילות החיסון בילדים צעירים (בין הגילאים 12-16) תוך שימת לב לשתי זרועות מערכת החיסון: הזרוע ההומורלית (נוגדנים) והזרוע התאית (תאי T).
יצירת קשר:
טלפון: 03-6409400
מייל: mgerlic@tauex.tau.ac.il