ברוכים הבאים

המרכז להתמודדות עם מגפות באוניברסיטת תל אביב מאגד סביבו את מיטב המומחים מתחומי הדעת השונים במטרה לסייע בעתיד למדינת ישראל להתמודד בצורה מיטבית עם משברים שמקורם בהתפרצות מגפות

ברוכים הבאים למרכז הרב-תחומי להתמודדות עם מגפות שבאוניברסיטת תל אביב. מרכז זה הוא ראשון מסוגו בישראל וייתכן בעולם כולו. הוא שואב את כוחו מהתרבות של יצירתיות וחדשנות של קהילת אוניברסיטת תל אביב, אופיה הרב תחומי של האוניברסיטה וקשריה ההדוקים עם בתי החולים המסונפים אליה אקדמית, תעשייה מתקדמת וגורמי ממשל.

למרכז שלושה מוקדי פעילות עיקריים: שיפור יכולות החברה להתמודד טוב יותר עם מגפות בהווה ובעתיד, תמיכה בפעילויות מחקריות הממוקדות בפתרונות כמו דרכי אבחון, תרכיבי חיסון ותרופות להתמודדות עם מגפות ותרומה ליכולת של החברה בישראל ובעולם להבטיח חסינות כלכלית וחברתית לנוכח משברים מסוג זה. המרכז יקדם מאמצים אלה על ידי הקמת צוותי חשיבה ופעולה, עריכת סדנאות וכינוסים לאומיים ובין-לאומיים ועידוד שיתופי פעולה בין-לאומיים.

הקמת המרכז התאפשרה הודות לתרומות נדיבות של תומכים, בראשם התורם המייסד, ד״ר של כבוד של אוניברסיטת תל אביב מר פרנק לואי, חברי חבר הנאמנים קתי פילדס-ריאנט וד״ר גארי ריאנט, קרן יורי מילנר וקרן יד הנדיב.

פעילות מחקרית לצד המלצות ופעילות הסברה

המרכז להתמודדות עם מגפות מאגד סביבו את מיטב המומחים מתחומי הדעת המגוונים באוניברסיטה, אשר פועלים יחד עם בתי החולים ומוסדות אקדמיים מובילים בארץ ובעולם, במטרה לקדם את המחקר בתחום ולסייע בעתיד למדינת ישראל להתמודד בצורה מיטבית עם משברים שמקורם בהתפרצות מגפות.

חברות וחברי המרכז התורמים לאופי הרב תחומי שלו כוללים, בין היתר, מומחים מתחומי הרפואה, אפידמיולוגיה, בריאות הציבור, ביולוגיה, מתמטיקה, פיזיקה, סטטיסטיקה, כלכלה, הנדסה, תכנון אורבני, תיירות, חינוך, סוציולוגיה, פסיכולוגיה ועוד.

לצד הפעילות המחקרית המרכז יגיש המלצות וניירות עמדה לקובעי המדיניות, יעודד כינוסים בינלאומיים, יקיים פעולות הסברה לאוכלוסייה ויחלק מלגות ומענקי מחקר לסטודנטים ולחוקרים מצטיינים הפועלים בתחום ההתמודדות עם מגפות.