כתבו עלינו
מקור הווריאנטים
מחקר בחולים מדוכאי חיסון מצא כי נגיף הקורונה מפתח מוטציות בעודו מסתתר בריאות, מה שיכול לסייע להתפשטותו בשאר האוכלוסייה (hayadan.org, 23.02.2024)
כשהקורונה רק פרצה, פרופ' דן ימין סיפק תחזית לעתיד. כעת מתברר עד כמה הוא דייק
במרץ 2020 חזה ימין ש-13 אלף ישראלים ימותו ושהמגפה תימשך עד 2023. בשבוע שעבר, עם סיום מצב החירום, התברר שהוא פגע בול (Haaretz, 10.5.2023)
"המידבק ביותר": וריאנט קורונה חדש מתפשט מהודו לארה"ב וישראל
הווריאנט מסוג XBB.1.16 מתפשט ברחבי היבשת ולאחרונה אותר גם בארה"ב ובישראל. אחד הסימפטומים הפחות מוכרים שמלווים אותו הוא דלקות עיניים, השכיחות בייחוד בקרב ילדים. פרופ' סיריל כהן: "נראה שמדובר בווריאנט המידבק ביותר שנראה עד כה" (N12 - 16.4.2023)
זן חדש של קורונה מתפשט בהודו, ומביא איתו תסמינים לא מוכרים
נגיף הקורונה אמנם מסוכן פחות מבעבר, אבל ממשיך לייצר זנים חדשים. בהודו מתפשט הזן ארקטורוס שגורם לתסמין חדש בעיקר אצל ילדים. פרופ' סיריל כהן באולפן ynet: "ארגון הבריאות העולמי עוקב אחרי המצב. מקווים שלא ייצא משליטה". מי נמצא בסיכון גבוה, ומה המצב בישראל? (Ynet - 13.4.2023)
התגלית שעשויה להחליף את הצורך במתן חיסונים לקורונה
במעבדות אוניברסיטת תל אביב הכריזו לאחרונה על פריצת דרך מדעית: צוות חוקרים הראה שנוגדנים שבודדו ממערכת החיסון של מחלימי קורונה יעילים ב-95% בנטרול כל הזנים הידועים של הנגיף, כולל דלתא ואומיקרון. לטענת החוקרים, התגלית עשויה להחליף את הצורך במתן חיסונים ולחזק את המערכת החיסונית של אוכלוסיות בסיכון (Ynet, 6.9.2022)
להתחסן מבלי לקבל חיסון? חוקרים זיהו נוגדנים שעשויים לייתר את הצורך בחיסונים ובבוסטרים
חוקרים מאוניברסיטת תל אביב הצליחו לבודד שני נוגדנים המנטרלים את כל הזנים הידועים של הקורונה, לרבות האומיקרון, ביעילות של עד 95% • לדבריהם, טיפול נקודתי בנוגדנים יכול לשמש תחליף יעיל לחיסונים, במיוחד עבור אוכלוסיות בסיכון • המחקר פותח דלת לאפשרות שבאמצעות הטיפול נוכל לוותר על בוסטר לכלל האוכלוסייה בכל פעם שיש וריאנט חדש (N12, 6.9.2022)
איך עובדים החיסונים נגד אבעבועות הקוף ומי צריך לקבל אותם?
היום אמורים לנחות בישראל החיסונים נגד אבעבועות הקוף והם יעשו את דרכם לאוכלוסיות בסיכון. ד"ר אורן קובילר מסביר למה המחלה התפרצה דווקא עכשיו, האם יש הצדקה להכרזה על מצב חירום עולמי ואיך עובד החיסון? (וואלה! בריאות - 26.07.2022)
עולם הרפואה של מחר - המחקרים, ההמצאות והשינויים
ועידת יוצרים עתיד של קשת 12 ומרכז מדעני העתיד (קשת 12, 30.06.2022)
האם צריך לחסן תינוקות עכשיו או שמדובר בטעות קשה?
בארה"ב אישרו בשבוע שעבר את מתן חיסוני הקורונה לילדים מעל גיל חצי שנה ועד גיל חמש, אבל במדינות רבות לא ממהרים ליישר קו עם האמריקנים. ביקשנו את דעתם של כמה מומחים והן נעו בין "חיסון לא נחוץ שמוטל עליו צל כבד" ובין "נשק יעיל" (וואלה! בריאות, 21.06.2022)
כל התשובות לשאלות שלכם על הגל השישי של הקורונה
הגל השישי כבר כאן וזו הזדמנות מעולה להתעדכן על הטיפולים החדשים, כמות החיסונים הנדרשת לקורונה והחובות שיש לכם. הנה כל מה שצריך לדעת עכשיו (וואלה! בריאות 20.06.2022)
מחקר ישראלי: אלו הסיבות להיווצרותן של מוטציות בנגיף קורונה
באוניברסיטת תל אביב מצאו כי חולי קורונה מדוכאי-חיסון מהווים "מדגרה" להתפתחות זני קורונה חדשים. מערכת החיסון הפגועה של החולים לא מצליחה לסלק את הנגיף, שמתחבא בריאות ומפתח מוטציות עמידות לנוגדנים. הבשורה הטובה: לרוב זה לא נגמר בהתפשטות חדשה (Ynet, 20.06.2022)
בטיחות חיסון הקורונה: מחקר פורץ דרך מסייע בזיהוי מקדים לדלקת שריר הלב
המחקר נערך בזמן קבלת החיסון השני באונ' תל אביב. החוקרים העניקו למתנדבים חיישנים חדשניים, שבדקו את מצבם הפיזיולוגי יום לפני קבלת החיסון ועד שלושה ימים לאחר מכן. התוצאות זיהו חוסר קשר בין הדיווחים הסובייקטיביים לבין המדידות, וכי לאחר 48 שעות מעת קבלת החיסון כל המדדים בגוף מתייצבים בחזרה (ישראל היום, 7.4.2022)
הקורונה עדיין כאן
מקדם ההדבקה במגמת עלייה. איך ישפיעו ההתפרצויות בעולם וגם מסיבות פורים? ד"ר אורן קובילר (16.3.2022, חדשות הלילה, כאן 11)
"המגפה לא מאחורינו ומעולם לא הייתה מאחורינו"
בכמה מוקדים בעולם המצב מעורר דאגה. ד"ר אורן קובילר: "מקדם ההדבקה בישראל עולה ובקצב הנוכחי יש סיכוי שכבר בשבוע הבא יחצה את 1" (13.3.2022 - N12)
החברות סאנופי ו-GSK: החיסון שלנו נגד קורונה יעיל ב-100% נגד מחלה קשה
החיסון נמצא בשלב השלישי בניסוי הקליני והוא מבוסס על חלבון בטכנולוגיה ישנה. החברות טוענות שהוא יעיל יותר כבוסטר לעומת חיסונים אחרים. מומחים: עושה רושם של חיסון בטוח ויעיל (הארץ, 23.02.2022)
ד"ר אורן קובילר: עדיף לילד להתחסן מאשר להיות בטיפול נמרץ, אומיקרון הוא מחלה קשה
האם לבטל את התו הירוק? מה משמעותה של בדיקת האנטיגן והאם הקורונה תצא מחיינו בשלב מסויים? ד"ר אורן קובילר משיב (ערוץ 7 - 21.01.2022)
ארבעה חיסונים בשנה: האם חיסוני הבוסטר הם האסטרטגיה היעילה למאבק במגפה?
יעילות החיסון הנמוכה מול זן האומיקרון מעלה ספק בנוגע למאבק במגפה באמצעות הבוסטרים. מדענים אומרים שגם התאמת החיסון לכל זן חדש אינה אפשרית (הארץ 14.01.2022)
האם קיצור הבידוד לחמישה ימים יכול להיות מסוכן?
רבים ממתינים לקיצור הבידוד לחמישה ימים אבל האם יכול להיות שמדובר במהלך שעלול לסכן אותנו ולגרום להדבקה המונית? זה מה שהמומחים אומרים (וואלה! בריאות 17.01.2022)