ד"ר סמיון מלניקוב

סגל אקדמי בכיר בחוג לסיעוד-תכנית כללית

 

תחומי מחקר:

בשנתיים האחרונות, הנושא של התמודדות עם אסון או אירוע רב-נפגעים המוני מקבל משמעויות ממשיות לאור התפרצות הפנדמיה של נגיף הקורונה.

אחד המרכיבים העיקריים להתמודדות מוצלחת עם עומס טיפולי בעקבות הדבקה המונית ועם מספר רב של חולים קשים הינו תפקוד צוותי מקצועות רפואיים בכלל וצוותי אחים ואחיות בפרט. מאחר ואחים ואחיות מהווים כשני שליש מכוח האדם במקצועות הבריאות, קיימת חשיבות מכרעת לבחינת גורמים הקשורים לנכונות אחים ואחיות להתייצב במצבי אסון ולתפקוד אחים ואחיות במצב אסון.

במחקריי הקודמים מצאתי כי בקרב אחים ואחיות, מידת פטריוטיות, חוללות עצמית בהקשר של תפקוד במצב חירום, תפיסת סיכון ומגדר נשי היו בין הגורמים המבנאים את הנכונות להתייצב למקום העבודה בעת אסון.

במחקרים אחרים בחנתי את הקשיים והדילמות איתם התמודדו אנשי הצוות המטפל במרכז לבריאות הנפש בבאר יעקב ובבית החולים הכללי ברזילי באשקלון בעת הפגזות בזמן מבצע צוק איתן בשנת 2014. במחקר נמצא כי למדיניות ברורה בהקשר לפעילויות בית החולים/המחלקה בזמן חירום ולדרכי העברת מידע בין ההנהלה לצוותים בשטח קיימת חשיבות עליונה עבור תפקודם של אחים ואחיות. במחקר אחר שבחן תפקוד אחים ואחיות במחלקות לטיפול בחולים או חשודים לקורונה מצאתי כי הרגשות שחוו האחים והאחיות בזמן טיפול (כגון: תחושת גאווה מקצועית ושליחות, הערכה על ידי הסביבה ועוד) תיווכו את הקשר בין המשתנים בהירות ההנחיות וניהול רגשות הצוות על ידי ההנהלה לבין התפקוד המקצועי של אחים ואחיות.

 

יצירת קשר:

 

טלפון: 03-6408394

מייל: melniko@tauex.tau.ac.il

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>